„Czekoladowy krem” z kaszą jaglana na śniadanie
To moje ulubione śniadanie. Daje naprawdę dużo pozytywnej energii z samego rana.
Czekoladowy krem to szumna nazwa. Potocznie na ten przysmak (a jest naprawdę smaczny) mówię nieco mniej oryginalnie a mianowicie „czekoladowa pacia”. Przepis otrzymałam od pewnej pani doktor, która praktykuje medycynę chińską . Trochę go zmodyfikowałam , bo zamieniłam mleko migdałowe na kokosowe (po prostu to pierwsze mi nie smakowało).
Generalnie jak mawiała pani doktor, aby schudnąć trzeba jeść potrawy zawierające jak najwięcej wartościowych składników. Wtedy nie chce nam się ciągle jeść. Jak powszechnie wiadomo na śniadanie można zjeść więcej i trochę bardziej kalorycznie.
Poniżej przepis na energetyczny krem czekoladowy lub jak kto woli „pyszną pacię”.
Składniki
- 0,5 szklanki mleka kokosowego
- 1 banan
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżka owoców goi
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka pestek słonecznika
Wykonanie
Wszystkie składniki blenduję. Jem razem z kaszą jaglaną, ale nie mieszam. Oczywiście krem można połaczyć z kaszą. Ja nie mieszam, bo osobno bardziej mi smakuje.
Życzę smacznego:-)
Kasia
Dodano: 9 października 2015 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , banan, czekolada, jedzenie, kakao, kasza jaglana, mleko kokosowe, odżywianie, owoce, owoce goi, pestki dyni, pestki słonecznika, płatki migdałowe, śniadanie, zdrowe żywienie 1 Komentarz
Kasiu Twoje przepisy są niezwykle proste, a zarazem ciekawe i co najważniejsze smaczne :-). Czekam na kolejne 🙂 Pozdrawiam Edyta