Grilowane papryki z kaszą jaglaną

Kolejna potrawa z kaszą jaglaną a jak wiemy to najzdrowsza z kasz i należy jej jeść dużo. Jednak codziennie jedzenie samej kaszy jaglanej bywa nudne. Dlatego ciągle szukam nowych pomysłów na jej serwowanie.

Składniki papryki z kasza jaglaną 2Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 całe papryki
  • 100 gram dyni
  • 100 g oliwek
  • 100 g suszonych pomidorów

Kroimy dynię , suszone pomidory i oliwki  na drobne kawałki. Gotujemy kaszę jaglaną. Kaszę mieszamy z pokrojonymi kawałkami dyni, suszonych pomidorów oraz oliwkami. Następnie odkrajmy górną cześć papryki, wykrajany nasiona z wnętrza papryki, następnie faszerujemy paprykę przygotowanym farszem z kaszy. Przykrywamy paprykę odkrojoną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia układamy paprykę , pieczemy około 40 minut.

Smacznego:-)

 

Dodano: 2 lutego 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl