Grilowane papryki z kaszą jaglaną
Kolejna potrawa z kaszą jaglaną a jak wiemy to najzdrowsza z kasz i należy jej jeść dużo. Jednak codziennie jedzenie samej kaszy jaglanej bywa nudne. Dlatego ciągle szukam nowych pomysłów na jej serwowanie.
Składniki:
- 100 g kaszy jaglanej
- 2 całe papryki
- 100 gram dyni
- 100 g oliwek
- 100 g suszonych pomidorów
Kroimy dynię , suszone pomidory i oliwki na drobne kawałki. Gotujemy kaszę jaglaną. Kaszę mieszamy z pokrojonymi kawałkami dyni, suszonych pomidorów oraz oliwkami. Następnie odkrajmy górną cześć papryki, wykrajany nasiona z wnętrza papryki, następnie faszerujemy paprykę przygotowanym farszem z kaszy. Przykrywamy paprykę odkrojoną częścią. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na papierze do pieczenia układamy paprykę , pieczemy około 40 minut.
Smacznego:-)
Dodano: 2 lutego 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: Dodaj komentarz