Kasza jaglana z bananem i jarmużem na śniadanie
Przepraszam Was z drobne spóźnienie. Wpisy dotyczące potraw zwykle zamieszczam w piątki. Jednak wczoraj był dzień wyjątkowy, ponieważ prowadziłam warsztaty dla czytelniczek naszego bloga. Na warsztatach było cudownie, więcej na ten temat w kolejnym wpisie.
Dziś wyjątkowo szybka potrawa i chociaż może wygląda zwyczajnie jest wyjątkowo smaczna. Podpowiedziała mi go moja przyjaciółka Ania, która świetnie gotuje.
Składniki:
- 5- 7 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 mały banan
- 0,5 soku wyciśniętego z pomarańczy
- 3-5 listków jarmużu
Ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy razem z bananem, jarmużem, mieszamy z sokiem z pomarańczy i już wszystko gotowe.
W zimę polecam jeść na ciepło.
Jak gotować kaszę jaglaną opisywałam we wpisie tutaj.
Smacznego!
Dodano: 12 grudnia 2015 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , banan, jarmuż, kasza jaglana, przepis, pyszne, sok pomarańczow, zdrowe Dodaj komentarz