Kotleciki rybne
Ta potrawa powstała z potrzeby chwili. W mojej zamrażarce od jakiegoś czasu zalegały zamrożone filety z dorsza i nie miałam pomysłu co z nimi zrobić , tak powstały mielone kotleciki rybne.
Składniki
- 2 większe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 kg fileta z dorsza
- sól
- pieprz
- 1 łyżka vegety własnej roboty
- 250 gram bułki tartej orkiszowej lub mąki
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Mielimy w maszynce lub rozdrabniamy blenderem rybę, cebulę, czosnek, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Robimy kuleczki, a następnie gotujemy na parze. Ponieważ kotleciki był trochę mało zwięzłe to dla lepszego wyglądu lekko podsmażyłam je na oleju kokosowym.
Smacznego:-)
Dodano: 11 marca 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , dania z ryb, koleciki rybne 1 Komentarz
pychaa 🙂