Kotleciki z kaszy jaglanej i cukinii

Dziś kolejna potrawa z kaszą jaglaną. Bardzo smaczna, jednak polecam dobrze doprawić, najlepiej według własnego uznania, bo kasza ma dość delikatny smak.

 

składniki kotleciki z kaszy jaglanej i cukiniiSkładniki:

  • 1 cukinia
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  •  3 gałązki natki pietruszki
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • sól morska
  • pieprz
  • kurkuma
  • czosnek
  • słodka papryka

Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na 10 minut. Gotujemy kasze jaglaną. Cebule kroimy w kosteczkę. Natkę drobno siekamy. Następnie mieszamy razem cukinię, kaszę jaglaną, natkę oraz jajo i mąkę ryżową. Dodajemy przyprawy. Z powstałej masy robimy małe placuszki i smażymy na oleju kokosowym. Gotowe!

Dodano: 12 lutego 2016 Kategoria: Przepisy Tagi: , , , , 1 Komentarz

Dodaj komentarz




Komentarze

  1. Sylwia napisał(a):

    Hmmm, olej kokosowy. Można użyć inny olej?

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl