Kotleciki z kaszy jaglanej i cukinii
Dziś kolejna potrawa z kaszą jaglaną. Bardzo smaczna, jednak polecam dobrze doprawić, najlepiej według własnego uznania, bo kasza ma dość delikatny smak.
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 cebula
- 3 gałązki natki pietruszki
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- sól morska
- pieprz
- kurkuma
- czosnek
- słodka papryka
Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i pozostawiamy na 10 minut. Gotujemy kasze jaglaną. Cebule kroimy w kosteczkę. Natkę drobno siekamy. Następnie mieszamy razem cukinię, kaszę jaglaną, natkę oraz jajo i mąkę ryżową. Dodajemy przyprawy. Z powstałej masy robimy małe placuszki i smażymy na oleju kokosowym. Gotowe!
Dodano: 12 lutego 2016 Kategoria: Przepisy Tagi: , cukinia, dania wegetariańskie, kasza jaglana, placki 1 Komentarz
Hmmm, olej kokosowy. Można użyć inny olej?