Leczo z bakłażana

Wiem, że bakłażany są bardzo zdrowe. Jednak wcześniej rzadko używałam go w kuchni. Po prostu brakowało mi dobrego przepisu. Niedawno odkryłam ciekawy przepis, którym z przyjemnością się dziś z Wami podzielę.

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • sok z 1 cytryny
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 2 gałązki pietruszki

Leczo z bakłażanem

Bakłażana kroimy na ćwiartki a następnie na plastry około 1 centymetra. Wkładamy do miski, dodajemy sól i sok z cytryny, mieszamy pozostawiamy na kilka minut. Następnie dobrze odsączamy go w rękach i wkładamy do garnka. Kroimy cebulę, czosnek i pomidory. Mieszamy te składniki razem z bakłażanem. Następnie dodajemy koncentrat, oliwę i przyprawy. Wszystkie składniki gotujemy około 15 minut. Mieszamy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Potrawa gotowa.

image

Smacznego:-)

Dodano: 22 stycznia 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl