Pieczone ziemniaki ze szpinakiem
Szybka potrawa, która można podać, gdy przyjdą goście, oczywiście smaczna i zdrowa.
Składniki
- 4 duże ziemniaki
- 2 wiązki szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- koperek
- 150 g serek kozi
- oliwa
Umyte całe ziemniaki bez obierania w mundurkach kroimy na krzyż i wkładamy do piekarnika na około 60 minut .W tym czasie przyrządzamy szpinak z czosnkiem. Do garnuszka wkładamy łyżkę masła klarowanego, następnie szpinak, 2 ząbki wyciśniętego czosnku. Do środka upieczonych ziemniaków wkładamy przygotowany szpinak, następnie serek, posypujemy koperkiem.
Dodano: 4 lutego 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: 2 komentarze
Wyglądają przepysznie;) Niby nic takiego a danie wygląda wytwornie….
Dziękuję 🙂