Ale jaja, czyli smaczna pasta jajeczna.
Jaja, jaja, jaja są zdrowe i powinniśmy je jeść. Oczywiście ktoś może nie zgadzać się ze mną w tym względzie. Są różne szkoły na ten temat. Byłam jednak niedawno z moją córką u lekarki, która specjalizuje się w medycynie chińskiej i zalecała, aby jeść jak najwięcej jajek.
Ponieważ moja córka nie lubi jajek na twardo wspólnie wymyśliłyśmy potrawę, którą ona sama zrobiła. W wersji light dla dorosłych polecam jogurt zamiast majonezu.
- jajko
- por
- ogórek kiszony
- majonez
- jogurt
Siekamy na drobno por, ogórek kiszony, jajo kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez z jogurtem w proporcji pół na pół.
Pasta smakuje doskonale z żytnim lub chrupkim pieczywem.
Życzę smacznego
Kasia
P.S. Miałam krótką przerwę we wpisach, ale już jestem z powrotem:-) Przepraszam Was, ale ze względu na zwiększoną ilość moich obowiązków w najbliższym czasie może się zdarzyć, że będą one nieco mniej regularne.
Dodano: 21 kwietnia 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , jaja, ogórek kiszony, pasta jajeczna, por Dodaj komentarz