Ale jaja, czyli smaczna pasta jajeczna.

Jaja, jaja, jaja są zdrowe i powinniśmy je jeść. Oczywiście ktoś może nie zgadzać się ze mną w tym względzie. Są różne szkoły na ten temat. Byłam jednak niedawno z moją córką u lekarki, która specjalizuje się w medycynie chińskiej i zalecała, aby jeść jak najwięcej jajek.

Ponieważ moja córka nie lubi jajek na twardo wspólnie wymyśliłyśmy potrawę, którą ona sama zrobiła. W wersji light dla dorosłych polecam  jogurt zamiast majonezu.

  • jajko
  • por
  • ogórek kiszony
  • majonez
  • jogurt

Siekamy na drobno por, ogórek kiszony, jajo kroimy w kosteczkę. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez z jogurtem w proporcji pół na pół.

Pasta smakuje doskonale  z żytnim lub chrupkim pieczywem.

Życzę smacznego

Kasia

P.S. Miałam krótką przerwę we wpisach, ale już jestem z powrotem:-) Przepraszam Was, ale ze względu na zwiększoną ilość moich obowiązków w najbliższym czasie może się zdarzyć, że będą one nieco mniej regularne.

Dodano: 21 kwietnia 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , , , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl