Zupa krem z cukinii

Okres wakacji to czas kiedy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie, dlatego dzisiejsza potrawa jest lekka i bardzo szybka w wykonaniu.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 kg  cukinii
  • 0,5 litra wody
  • 1  czubata łyżeczka naturalnej vegety ( bez glutaminianu sodu )
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub masła

Cebulę i czosnek kroimy na drobne cząstki, dodajemy pokrojoną na kawałki cukinie ,wodę i vegetę oraz sól i pieprz.  Gotujemy około 15 minut.  Następnie całość blendujemy i doprawiamy do smaku.

Potrawa gotowa. Życzę smacznego 🙂

Kasia

PS Przepraszam za 2 dniowe opóźnienie we wpisie. Byłam na wakacjach, a słaby internet w miejscu gdzie przebywałam nie pozwolił mi dodać kolejnego wpis na czas.

Dodano: 29 lipca 2017 Kategoria: Dla zdrowia, Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl