Fasola w sosie pomidorowym z cebulką

Dziś kolejna potrawa na zimniejsze dni. Ma mnóstwo wartości odżywczych. Podobno kowboje na Dzikim Zachodzie żywili się głównie fasolą i jacy byli sprawni.

fasolka składniki

Składniki:

  • 0,5 l wody
  • 250g fasoli białej
  • 2 średnie cebule
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól

Fasolę wcześniej moczymy. (Na jesieni fasola jest świeża, więc wystarczy kilka godzin. W ziemię zwykle moczę cała noc. ).Cebulę i czosnek siekamy na drobno i dusimy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy namoczoną fasolę, koncentrat i przyprawiamy do smaku. Całość dusimy do miękkości. Można dodać trochę ziół prowansalskich.

fasolka

Smacznego!

Dodano: 23 października 2015 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , , , , , , , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl