Kasza jaglana z warzywami

Zdecydowanie bardziej lubię delektować się jedzeniem niż gotowaniem. Dlatego przygotowuję tylko takie potrawy, które  robi się naprawdę szybko. Przy okazji muszą być jednak smaczne. To moja tajna broń w walce z kilogramami. Uwielbiam delektować się jedzeniem.  Dzisiejszy przepis  znalazłam w książce promującej jedzenie kaszy jaglanej i maksymalnie go uprościłam.

produkty kasza

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1/2 brokuła
  • 1 cukinia
  • 5-7 pomidorków koktajlowych
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir
  • 1/3 łyżeczki oregano
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • masło klarowane
  • sól ( himalajska), pieprz

Kaszę jaglaną gotujemy w następujący sposób. Płuczemy kaszę zimną wodą. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut w proporcji woda:kasza 2:1. Odstawiamy.

Kroimy marchewkę na małe krążki ( 0,5 cm grubości) , następnie dusimy z odrobiną masła i wody na patelni pod przykryciem. Po około 10 minutach dodajemy pokrojoną na kawałeczki cukinię. Następnie po około 2 minutach dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i wyciśnięty w prasce  czosnek. Brokuł podzielony na drobne różyczki gotujemy w garnku około 4 minuty, a następnie dusimy razem z pozostałymi warzywami. Na końcu dodajemy przekrojone na pół pomidorki. Doprawiamy oregano, kurkumą, ewentualnie solą i pieprzem.  Mieszamy warzywa z kaszą jaglaną . Danie gotowe.

kasza jaglana

Smacznego:)

 

Dodano: 4 grudnia 2015 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl