Soczewica z cebulką i czosnkiem

Dziś bardzo szybka i zdrowa potrawa o konsystencji zupy.

Składniki:

  • 100 g soczewica czerwona
  • 200 g wody
  •  1 średnia cebula
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • szczypta chilli
  • tłuszcz do podsmażenia ( najlepiej olej kokosowy )
  • sól ( najlepiej himalajska )
Drobno siekamy cebulkę i czosnek. Następnie lekko podsmażamy.   Przyprawiamy kurkumą , imbirem i szczyptą chili.  Dodajemy soczewicę i wodę a następnie dusimy około 20 minut na małym ogniu aż soczewica zmięknie. Solimy, mieszamy i gotowe.
Smacznego 🙂

Dodano: 23 czerwca 2017 Kategoria: Dla zdrowia, Przepisy Tagi: , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl