Bezglutenowe bułeczki

Od jakiegoś czasu jestem na diecie bezglutenowej. Nie wynika to z moich przekonań tylko z faktu , że najprawdopodobniej mam alergię na gluten. Pisałam o tym więcej tutaj. Cały czas poszukuję nowych produktów bezglutenowych, bo jednak od czasu do czasu mam ochotę na pieczywo, a to kupowane w sklepach zupełnie mi nie smakuje. Dlatego postanowiłam upiec sobie smaczne bułeczki (oczywiście bez mąki pszennej itp.) . Nie miałam pojęcia, że tak szybko można przygotować  pieczywo. Zajęło mi to może 5 minut.

Poniżej przepis na ekspresowe, bezglutenowe bułeczki.

Skład:

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 100 g gęstego jogurtu
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier  i sól do smaku

Wykonanie:

Składniki mieszamy, formujemy bułeczki i układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Ładnie wyglądają i są naprawdę pyszne:-)

Dodano: 18 maja 2017 Kategoria: Dla zdrowia, Przepisy Tagi: , , Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl