Marokańskie leczo z cukinii
Osoby, które czytają mojego bloga regularnie wiedzą, że potrawy , które tu umieszczam mają jedną podstawową cechę. Przyrządza się je bardzo szybko. Szybko oznacza maksymalnie 10-15 minut (niektóre nawet 5 minut).
Jeżeli zapytalibyście mnie, która potrawę z opisywanych w dziale przepisy lubię najbardziej to zdecydowanie odpowiem pieczoną owsiankę. Jem ją prawie codziennie na śniadanie. Robię dużą porcję, następnie dzielę na mniejsze i zamrażam, a rano tylko odgrzewam w piekarniku.
Drugą potrawą od której również jestem uzależniona jest prezentowane dzisiaj marokańskie leczo z cukinii i papryki.
Składniki
- 1 cukinia
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 papryka
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól pieprz
- papryka słodka
- zioła prowansalskie
- 2 gałązki pietruszki
- dwie łyżki ziaren słonecznika pietruszka dodawałaś
Wszystkie składniki kroimy, dodajemy oliwy i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut
Dodano: 2 marca 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , danie dietetyczne, leczo z cukinii, papryka 1 Komentarz
Ale pysznie to wygląda:-)