Marokańskie leczo z cukinii

Osoby, które czytają mojego bloga regularnie wiedzą, że potrawy , które tu umieszczam mają jedną podstawową cechę. Przyrządza się je bardzo szybko. Szybko oznacza maksymalnie 10-15 minut (niektóre nawet 5 minut).

Jeżeli zapytalibyście mnie, która potrawę z opisywanych w dziale przepisy lubię najbardziej to zdecydowanie odpowiem pieczoną owsiankę.  Jem ją prawie codziennie na śniadanie. Robię dużą porcję, następnie dzielę na mniejsze i zamrażam, a rano tylko odgrzewam w piekarniku.

Drugą potrawą od której również jestem uzależniona jest prezentowane dzisiaj marokańskie leczo z cukinii i papryki.

składniki marokańskie leczo

Składniki

  • 1 cukinia
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  •  2 łyżki ziaren słonecznika
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  •  sól pieprz
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • 2 gałązki pietruszki
  •  dwie łyżki ziaren słonecznika  pietruszka dodawałaś

 

Wszystkie składniki kroimy, dodajemy oliwy i przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut

Dodano: 2 marca 2016 Kategoria: Projekt odchudzanie, Przepisy Tagi: , , , 1 Komentarz

Dodaj komentarz




Komentarze

  1. Edyta pisze:

    Ale pysznie to wygląda:-)

UE Innowacyjna Gospodarka
UE

DOTACJE NA INNOWACJE - INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

© 2014 wpogonizazdrowiem.pl

Tworzenie stron www Veden.pl